A koncepció

2011.03.20. 14:40 | arabiata | Szólj hozzá!

Címkék: server mysql netbeans terminal qt

 

A képen látható, hogy milyen részekből áll a össze a labor automaták és az adatgyűjtő program kapcsolata. Ez a séma minden hasonló rendszer feljesztésére igaz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekintve, hogy a küldött, várt adatok formátuma automatánként változik és ráadásul a medikai program is egy külön erre a célra kifejlesztett protokollt használ, így munkánk lényege, hogy fordítóprogramokat kell írnunk, amik közvetítenek az automaták adatformátuma és a HL7 között. 

Ha van x darab automatánk, ami soros porton kommunikál, akkor az adatokat fogadó sz.gépet kell valahogy rábírnunk, hogy fizikailag össze tudjuk kötni az automatákkal. Két módszer van:

  • soros kártyákkal telerakjuk a fogadó gépet, ami hmmm.....
  • használunk egy eszközt, ami összefogja a soros portokat és hálózaton keresztül továbbítja az adatokat

Ez az eszköz a terminál-szerver (t.sz.). Emulálja a soros kommunikációt, amit így TCP vagy UDP kapcsolaton keresztül tudunk kezelni. A t.sz. üzemelhet szerver vagy kliens módban, ennek beállítása a konkrét igények alapján történik.

Terminál szerverek működéséről itt olvashatsz. HL7 leírást itt nézheted.

A következő részben megnézzük részletesebben a program felépítését

A bejegyzés trackback címe:

https://qtqt.blog.hu/api/trackback/id/tr292755813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása