Programterv

2011.03.23. 10:32 | arabiata | Szólj hozzá!

Talán ez a legnehezebb része a dolognak. Fejben már tudjuk hogy fog működni a program, tele vagyunk jó ötletekkel. Lehetne kezdeni kódolni, hiszen igazán látványos, ahogy fejlődik a gyerek:) Ha meg egy programrészről kiderül, hogy evolúciós zsákutca, ott a delete gomb. De minden delete gomb nyomás növeli a fejlesztési időt, és csökkenti a spermaszámot lelkesedést. Így kerülendő. És különben is mennyivel jobb az ablakon kibámulni, mint véresre gondolkodni az ujjainkat.
Igen gazdag szakirodalma van  a programtervezésnek, sokszor egymásnak ellentmondó megoldásokat hirdetve egyedül üdvözítőnek. Nekem sok tévelygés után a következő módszer jött be:

  • milyen környezetben (lásd az előző bejegyzést) fog futni a progi?
  • menüpontokba szedem, hogy mit fog csinálni
  • felvázolom, hogy  a menüpontok mikhez kapcsolódnak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Form végű részek felhasználói beavatkozást jelentenek, a class-nál ilyen nincs. Az AutomatakClass indítja, állítja le a külön exe-ként futó automata kapcsolattartó programokat. A két HL7 osztály külön - külön szálon fut a programon belül. Ez utóbbi részek kommunikálnak a medikai programmal.

A bejegyzés trackback címe:

https://qtqt.blog.hu/api/trackback/id/tr572764391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása