Netbeans beállítások

2011.03.31. 20:43 | arabiata | Szólj hozzá!

Címkék: netbeans beallitasok netbeans telepítés

 A telepítés és alap beállítások olvashatóak a  Netbeans vonatkozó oldalán. Telepítés előtt le kell tölteni a Java futtató környezetet, de erre a netbeans is figyelmeztet. A képen látható állapotig kell eljutni a beállításokkal:

 

 A második képen az editor beállítási lehetőségei láthatóak. A szövegrészek behúzása, függvény nevek, zárójelek környékén szóköz elhelyezését is itt lehet állítani.

 

Gépelésnél sokat segít a Ctr+space is, egy osztály paramétereit, függvényeit jeleníti meg. De sima utasításokat is kegészít. Pl. sw Ctrl+space felhozza a sw kezdetű utasításokat. Tools -> Options -> Code templates részben lehet szerkeszteni a kód mintákat. 

Szöveg formázása: Alt+Shift+F. Egy változó összes előfordulásának átnevezése az aktuális file-ban a Ctrl+r (refactor) kombinációval történik.

Legközelebb megcsináljuk a login részt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://qtqt.blog.hu/api/trackback/id/tr682789334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása